Υπηρεσίες

 

Στο ιατρείο προσφέρονται άρτιες ιατρικές υπηρεσίες, όσον αφορά τις παθήσεις του ουροποιητικού συστήματος, με σεβασμό στον ασθενή και τις ανάγκες του.

Εύκαμπτη κυστεοσκόπηση

 

Η κυστεοσκόπηση είναι μία ενδοσκοπική εξέταση η οποία αποσκοπεί στον οπτικό έλεγχο της ουρήθρας, του προστάτη και της ουροδόχου κύστεως. Οι κύριες αιτίες που οδηγούν σε αυτήν την εξέταση είναι η διερεύνηση ουρολογικών παθήσεων όπως η αιματουρία, η εμμένουσα απόφραξη και τα ερεθιστικά συμπτώματα κατά την ούρηση.
Η κυστεοσκόπηση μπορεί να γίνει στο ιατρείο χωρίς να χρειάζεται γενική αναισθησία (μόνο χρήση τοπικού αναισθητικού) και χωρίς να προκαλεί πόνο.
Η κυστεοσκόπηση είναι αναντικατάστατη εξέταση και δεν μπορεί να υποκατασταθεί από το υπερηχογράφημα, την αξονική ή την μαγνητική τομογραφία.

Υπερηχογράφημα νεφρών – κύστεως – προστάτη

 

Το υπερηχογράφημα είναι μια εύκολη γρήγορη και ανώδυνη εξέταση που μας δίνει άμεση απάντηση στα ερωτήματα μας.
-Υπερηχογράφημα νεφρών
Με το υπερηχογράφημα νεφρών μπορούμε να δούμε την ανατομία και τη λειτουργία του νεφρού και αν υπάρχουνε πέτρες, κύστες και όγκοι στο νεφρό. Ο υπέρηχος του νεφρού είναι χρήσιμος σε περιπτώσεις συνεχιζόμενων ουρολοιμώξεων, όταν έχουμε κολικό ή πόνο στο νεφρό και όταν υπάρχει παρουσία αίματος στα ούρα .
-Υπερηχογράφημα ουροδόχου κύστης
Το υπερηχογράφημα της ουροδόχου κύστης γίνεται σε δύο φάσεις, πριν την ούρηση και μετά την ούρηση. Όταν η κύστη είναι γεμάτη μπορούμε να εκτιμήσουμε αν στα τοιχώματα της κύστης υπάρχουν πέτρες, όγκος ή εγκόλπωμα . Στους άντρες ειδικότερα μπορούμε να εκτιμήσουμε το μέγεθος του προστάτη και αν επεκτείνεται προς την κύστη. Όταν η κύστη είναι άδεια , μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει υπόλειμμα ούρων.
-Υπερηχογράφημα προστάτη
Το Υπερηχογράφημα του προστάτη είναι σημαντικό για να εκτιμήσουμε το μέγεθος του προστάτη και μπορεί να γίνει διακοιλιακά και διορθικά. Το υπερηχογράφημα του προστάτη μας δείχνει τυχόν δυσλειτουργίες και παραπέμπει σε βιοψία ανάλογα με τα ευρήματα.

Ουροροομετρία

 

Η ουροροομετρία (μέτρηση της ροής των ούρων), είναι μία μη επεμβατική, ανώδυνη εξέταση που καταγράφει τη ροή των ούρων.
Με αυτή την εξέταση γίνεται αξιολόγηση της λειτουργίας του ουροποιητικού συστήματος και γίνεται καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν συμπτωμάτων με αποτέλεσμα την ορθή θεραπεία του ασθενή

Κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας

Τηλ Ιατρείου  2221029094 . Για έκτακτα περιστατικά 6945449650